КМВА: В Києві рівень води у річках зменшується

КМВА: В Києві рівень води у річках зменшується

У Києві масштабний паводок йде на спад, рівень води в Дніпрі зменшується. На Лівому березі столиці залишаються підтопленими парки та приватні будинки. Про це повідомляє керівник КМВА Сергій Попко.

За його словами, рівень води в Дніпрі становить 9324 см. Критичним рівнем води в Києві є показник у понад 9400 см.

"Падіння рівня води в Дніпрі спостерігається вже кілька діб поспіль. За ці останні дні рівень води в Дніпрі в межах Києва впав вже на понад 30 см. Але зберігається II рівень небезпеки гідрологічних явищ (помаранчевий)", - зазначив Попко.

У столиці залишаються підтоплені: острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, також Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків.

Попков додав, що у суботу, 22 квітня, у столиці очікується пік весняного водопілля.

"Але передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Тим не менше, усі потрібні служби міста Києва готові до можливих надзвичайних ситуацій!" - наголосив керівник КМВА.

Нагадаємо, що ДСНС попереджає населення про підвищення рівня води у річках України. На Десні оголошено ІІ рівень небезпеки.

Як писав “Ми-Україна” раніше, станом на 17 квітня підвищення рівня води в річках спостерігаються в шести областях України.

Головне