У КМДА відмовилися від тендеру на годинники на понад 5 мільйонів гривень

У КМДА відмовилися від тендеру на годинники на понад 5 мільйонів гривень

На початку липня КМДА вирішила закупити подарункових годинників на 5 мільйонів гривень, йдеться у тендері на сайті Рrozorro.

Це мали бути чоловічі та жіночі годинники зі швейцарським механізмом. Таких годинників збиралися закупити 1 500. Їх планували вручати до нагород, якими місто відзначає військових, волонтерів і киян, які зробили великий внесок у розвиток міста.

Однак згодом у КМДА передумали. Тепер там обіцяють, що скасують тендер - вже готується процедура відміни.

Рішення відмінити цю закупівлю та спрямувати заплановані гроші на забезпечення сил безпеки та оборони прийняли ще на початку липня, заявили в КМДА.

Наразі тендер все ще активний на сайті. Скасувати торги міська влада зможе лише після того, як Антимонопольний комітет завершить розгляд оскаржень процедури з боку учасників.

Гроші планують перенаправити на забезпечення сил безпеки та оборони. Це рішення буде представлене на розгляд депутатів Київради одразу, як це стане можливим відповідно до всіх процедур.

Нагадаємо, з початку 2023 року Київ виділив більше 380 мільйонів гривень на безпеку та оборону. 

Як писав “Ми-Україна”раніше, дороги і стадіони за десятки мільйонів, барабани в укриття або пісок на пляжі в столиці. Влада у містах продовжує дивувати замовленнями на багатомільйонні закупівлі. 

Головне