Клименко: У Львові під час нічної атаки частина укриттів була зачинена

Клименко: У Львові під час нічної атаки частина укриттів була зачинена

У Львові під час чергової нічної атаки 6 липня російськими ракетами частина укриттів була зачинена.

Про це заявив голова Міністерства внутрішніх справ Ігор Клименко у своєму Telegram-каналі.

"Отримали інформацію про щонайменше 10 зачинених укриттів у Львові під час нічного обстрілу. Обурлива ситуація. Стільки уваги, вимог, суворих рішень. А висновки деякими відповідальними особами так і не зроблені", - повідомив міністр.

У зв'язку з цим поліція Львівської області вже відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України.

Очільник МВС також наголосив, що винні мають бути притягнені до відповідальності.

Нагадаємо, внаслідок російського ракетного удару по Львову у ніч проти 6 липня кількість постраждалих знову зросла. Наразі це число становить 37 осіб.

“Львів. За попередніми даними внаслідок ракетної атаки російських окупантів загинуло 4 особи, постраждало 37. Врятовано 7 осіб, евакуйовано – 64”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на місці російського ракетного удару проводяться аварійно-рятувальні та пошукові роботи в першому, третьому та четвертому під’їздах зруйнованого будинку. Вже було евакуйовано 14 автомобілів з під’їздних шляхів. Також розкрижовано шість дерев для проїзду та встановлення інженерної техніки.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російська окупаційна армія завдала ракетного удару по житловому будинку у Львові. На відновлення зруйнованих помешкань виділять 100 млн гривень. Усім мешканцям, які втратили житло запропонували тимчасово проживати в готелі або в модульному містечку, в Стрийському парку, яке розташоване поруч.

Головне