Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва після розслідування журналістів

Кличко відсторонив свого заступника Прокопіва після розслідування журналістів

Мер Києва Віталій Кличко тимчасово відсторонив свого заступника Володимира Прокопіва від виконання обов'язків у Київській міській державній адміністрації. Рішення прийняте після журналістського розслідування проєкту Bihus.Info щодо майнових статків посадовця. Про це повідомив мер Києва.

Журналісти-розслідувачі оприлюднили матеріали про численні об'єкти нерухомості, які родина Прокопіва придбала під час його роботи на посаді заступника голови КМДА. Серед виявленого – квартири та комерційні приміщення в столиці, придбані за цінами, значно нижчими за ринкові.

Друга частина розслідування, оприлюднена 21 жовтня, розкрила схему, за якою близькі до Прокопіва особи – Олександр Поштарюк та Андрій Стеценко – отримали у власність щонайменше шість об'єктів колишнього комунального майна через приватні компанії. За даними журналістів, ці ж особи раніше допомогли родині Прокопіва придбати елітну нерухомість за заниженими цінами.

Віталій Кличко звернувся до правоохоронних та антикорупційних органів з вимогою перевірити оприлюднені факти. Відсторонення Прокопіва від посади, за словами мера, необхідне для забезпечення об'єктивності розслідування.

Володимир Прокопів з 2014 року є депутатом Київради та очолює фракцію "Європейська Солідарність". За час політичної кар'єри він керував земельною комісією, обіймав посаду секретаря міської ради, а з 2021 року працював заступником київського міського голови.

Нагадаємо, служба безпеки викрила керівницю обласного центру медико-соціальної експертизи Миколаївської облради на корупційних схемах для ухилянтів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська здійснили атаку безпілотником на село Антонівка Херсонської області

Головне