Китай здійснив хакерську атаку на судові системи прослуховування в США, - ЗМІ

Китай здійснив хакерську атаку на судові системи прослуховування в США, - ЗМІ

Масштабне проникнення китайських хакерів у мережі провідних американських телекомунікаційних компаній становить серйозну загрозу національній безпеці США. Про це повідомили The Wall Street Journal.

Хакерська група Salt Typhoon отримала доступ до систем прослуховування, які використовує федеральний уряд США. Атака тривала понад місяць.

Постраждали компанії Verizon Communications, AT&T і Lumen Technologies. Хакери мали доступ до загального інтернет-трафіку.

Уряд США та аналітики приватного сектора проводять розслідування інциденту, характеризуючи його як "історично важливе" втручання. Експерти висловлюють серйозне занепокоєння масштабами та потенційними наслідками атаки.

Речник китайського посольства у Вашингтоні Лю Пенгу заперечив причетність Китаю, заявивши, що країна виступає проти всіх форм кібератак та бореться з кіберкрадіжками.

Метою атаки було отримання розвідувальної інформації. Проникнення в системи прослуховування викликає особливе занепокоєння через можливий доступ до чутливих даних правоохоронних органів.

Нагадаємо, Офіс Генерального прокурора України виявив факти продажу викрадених російськими окупантами українських культурних цінностей на міжнародному чорному ринку. Про це заявив генеральний прокурор Андрій Костін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські війська 6 жовтня завдали ударів по прифронтових населених пунктах Куп'янського району Харківської області, що призвело до пожеж у житловому секторі.

Головне