Китай та росія розпочали військово-морські навчання у Південно-Китайському морі

Китай та росія розпочали військово-морські навчання у Південно-Китайському морі

У водах Південно-Китайського моря стартували спільні морські маневри збройних сил Китаю та росії, які включають бойові стрільби. Це є черговим свідченням посилення військової та економічної співпраці між двома державами, що відбувається на тлі американських санкцій, запроваджених проти обох країн в останні роки. Про це повідомляє видання Reuters.

За інформацією китайського державного видання Global Times, яке посилається на заяву ВМС Народно-визвольної армії Китаю, до триденних маневрів планувалося залучити не менше трьох військових суден.

Ці маневри відбулися одразу після завершення іншої спільної операції - морського патрулювання у північній акваторії Тихого океану. У цьому патрулюванні брала участь група кораблів російського Тихоокеанського флоту, зокрема два корвети.

Нагадаємо, внаслідок ворожих атак на Херсонську область сімох мирних жителів було травмовано, ворог з авіації атакував 16 населених пунктів. Про це повідомили в ОВА.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна та російська федерація 17 липня планують провести обмін полоненими в рамках угоди, укладеної за посередництва Об'єднаних Арабських Еміратів. Завдяки цій угоді Україна зможе повернути 90 своїх громадян, захоплених російськими військовими.

Головне