Китай розпочав нові військові навчання біля Тайваню: дата закінчення невідома

Китай розпочав нові військові навчання біля Тайваню: дата закінчення невідома

Китай розпочав військові навчання Joint Sword-2024B поблизу Тайваню 14 жовтня як "суворе попередження сепаратистським діям сил, що виступають за незалежність острова".

Про це повідомляє Reuters.

Навчання пройдуть у Тайванській протоці та в районах на північ, південь і схід від Тайваню.

"Ці навчання також служать суворим попередженням щодо сепаратистських дій сил незалежності Тайваню. Це законна та необхідна операція для захисту державного суверенітету та національної єдності", - йдеться в заяві командування Східного театру військових дій Китаю.

Видання пише, що Пекін не уточнив, коли планується завершити навчання, що викликало різку реакцію з боку уряду Тайбея.

Китайські військові опублікували карту з позначенням дев'яти зон, де проходять навчання: два райони на східному узбережжі Тайваню, три на західному, один на півночі і три поблизу контрольованих Тайванем островів біля китайського узбережжя.

У Пекіні заявляють, що їхні кораблі та літаки наближаються до Тайваню з різних напрямків, акцентуючи увагу на бойовому патрулюванні з моря та повітря, блокуванні ключових портів і районів, а також проведенні навчань із моделювання атак на морські та наземні цілі.

Тайванська Рада з питань політики щодо материкового Китаю назвала ці військові маневри та відмову Пекіна від мирного врегулювання "явними провокаціями", які значно порушують мир і стабільність у регіоні.

Міністерство оборони Тайваню заявило, що вжило відповідних заходів і направило свої сили для реагування.

Нагадаємо, минулого разу Китай розпочав масштабні військові навчання із блокади і подальшим захопленням Тайваню наприкінці травня.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, КНДР привела у бойову готовність артилерію на кордоні з Південною Кореєю.

Головне