Китай переховує у себе корабель, яким з КНДР везли зброю в росію, - Reuters

Китай переховує у себе корабель, яким з КНДР везли зброю в росію, - Reuters

Китай дав притулок підсанкційному російському кораблю, який використовувався для транспортування озброєння з Північної Кореї в рф. По це свідчать супутникові фото, пише Reuters. 

Як вдалось виявити аналітикам британського центру Royal United Services Institute (RUSI), йдеться про судно "Ангара". Цей вантажний корабель з кінця літа 2023 року перевіз "тисячі контейнерів" з боєприпасами з КНДР у рф. Починаючи з лютого "Ангара" перебуває на території китайської верфі у провінції Чжецзян.

"Присутність корабля в китайському порту підкреслює виклики, з якими стикаються Сполучені Штати та їхні союзники, які намагаються перекрити військову та економічну підтримку рф", - пише видання. 

Нагадаємо, США публічно заявили, що Китай надає значну підтримку російській "оборонці" і на сьогодні є основним постачальником критично важливих компонентів для рф. Американський держсекретар Ентоні Блінкен розповів, що КНР ділиться з агресором верстатами, напівпровідниками та іншими товарами подвійного призначення, "які допомогли росії відновити оборонно-промислову галузь". Також російський режим отримує від китайських колег "технології для крилатих ракет, мікроелектроніку та нітроцелюлозу, які рф використовує для виробництва палива для зброї". 

Як писав "Ми-Україна" раніше, держсекретар США Ентоні Блінкен 25 квітня розпочав свій триденний візит до Китаю. Перебуваючи в КНР він, як очікується, здійснюватиме тиск на Пекін, щоб той припинив співпрацю місцевих компаній з росією у сфері модернізації ВПК країни-агресорки. 

 

Головне