Китай наклав санкції на три оборонні компанії США

Китай наклав санкції на три оборонні компанії США

Міністерство торгівлі Китаю заборонило трьом американським компаніям імпорт та експорт, пов'язаний з Китаєм, продаж зброї Тайваню та нові інвестиції в Китай.

Про це повідомляє агентство Reuters.

Компанію General Atomics Aeronautical Systems було внесено до списку ненадійних суб'єктів через продаж зброї Тайваню. У цей список також потрапили General Dynamics Land Systems та Boeing Defense, Space & Security.

Вищому керівництву всіх трьох компаній заборонено в'їзд до Китаю, їхні дозволи на роботу анулюються разом із дозволами на перебування і проживання, а подані ними заявки не будуть схвалені, повідомляє агентство "Сіньхуа", посилаючись на заяву міністерства.

У понеділок Лай Ціндес склав присягу на пост президента Тайваню, розпочавши історичний третій термін для правлячої Демократичної прогресивної партії острова. Це сталося незважаючи на роки зростаючих загроз з боку авторитарного Китаю, які партія відстоювала, захищаючи демократію.

Нагадаємо, Австралія запровадила санкції проти російських компаній, що співпрацюють з Північною Кореєю у сфері постачання зброї до росії. Передання Москві північнокорейської зброї є грубим порушенням численних резолюцій Ради Безпеки ООН.

Глава МЗС Австралії Пенні Вонг зазначила, що поглиблення співпраці між Північною Кореєю та рф матиме серйозні наслідки для безпеки Європи, Корейського півострова та всього Індо-Тихоокеанського регіону.

Як інформував "Ми-Україна" раінше, у тимчасово окупованому Луганську стався сильний вибух, після якого над містом з’явився стовп диму.

Головне