Китай імітував ракетні удари по Тайваню, літаки були споряджені бойовими ракетами

Китай імітував ракетні удари по Тайваню, літаки були споряджені бойовими ракетами

У другий день військових маневрів китайська авіація здійснювала імітаційні ракетні удари по території Тайваню. Як пише Reuters, літаки, задіяні в навчаннях "Об'єднаний меч – 2024А", були оснащені бойовими ракетами. 

У п'ятницю, 24 травня, декілька ударних угруповань бойових літаків в координації з флотом виконали імітаційні атаки по острівній державі. Мета сьогоднішніх маневрів - перевірка спроможності захоплення під контроль ЗС Китаю ключові райони Тайваню та здатності захопити владу.

Окрім того, авіація КНР відпрацьовувала удари і по іноземних кораблях. У спецслужбах Тайвань розповіли ЗМІ, що низка бомбардувальників провели імітацію атак на іноземні судна поблизу східного краю протоки Баші, що відокремлює Тайвань від Філіппін. Таким чином вони відпрацьовували сценарій із захоплення територій на захід від першого ланцюга островів. 

Тайванське Міноборони відзвітували, що станом на ранок відомством виявлено майже пів сотні китайських військових літаків, з яких 28 літаків перетнули серединну лінію протоки, яка колись служила неофіційною межею між двома країнами.

Свої військові навчання Китай розпочав за три дні після інавгурації нового президента Тайваню. Китайські військові заявили, що дводенні навчання навколо Тайваню є покаранням для "сепаратистських сил, які прагнуть незалежності".

Як писав "Ми-Україна" раніше, Тайвань, у відповідь на військові навчання Китаю, підняв в повітря свої літаки і перевів війська у стан підвищеної бойової готовності.

Головне