Кіпр позбавив Ігоря Коломойського свого громадянства

Кіпр позбавив Ігоря Коломойського свого громадянства

Уряд Кіпру прийняв рішення про позбавлення громадянства восьми осіб, серед яких український бізнесмен Ігор Коломойський. Це рішення було ухвалене 4 вересня 2024 року в рамках загальної політики країни щодо перегляду інвестиційних паспортів. Про це повідомило видання Philenews.

За інформацією кіпрської газети Philenews, громадянство Коломойського було анульоване після підтвердження факту його отримання "шляхом шахрайства, неправдивих заяв і приховування істотних фактів".

У офіційному рішенні кіпрської влади зазначено, що Коломойський "був і є особою сумнівного характеру", а його натуралізація "створювала і створює величезний ризик поганої репутації для Республіки Кіпр".

Ключовим фактором у прийнятті цього рішення стало те, що бізнесмен не повідомив у своїй заяві про виняткову натуралізацію про розслідування справи щодо ухилення від сплати податків у російській федерації у 2008 році.

Це рішення демонструє посилення контролю Кіпру над практикою надання громадянства за інвестиції та готовність країни переглядати раніше прийняті рішення у світлі нової інформації. Воно також може мати значні наслідки для Коломойського, враховуючи його міжнародну діяльність та юридичні проблеми в Україні.

Нагадаємо, російські окупаційні війська поцілили у житлову багатоповерхівку у місті Харків, в результаті постраждали 25 людей, серед них троє дітей. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Як писали "Ми-Україна" раніше, згідно з останнім звітом Міністерства оборони Великої Британії, російські збройні сили демонструють підвищену активність на кількох фронтах, зокрема на Курському напрямку та в східній частині України. 

Головне