Кінбурнська коса: Гуменюк розповіла про ситуацію на окупованому півострові

Кінбурнська коса: Гуменюк розповіла про ситуацію на окупованому півострові

Окупований армією рф Кінбурнський півострів, що в межах Очаківського району, є складним місцем для перебування росіян, зокрема через географічні особливості регіону. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" розповіла керівниця пресцентру Сил оборони півдня Наталя Гуменюк.

"Там постійно відбувається ротація, тому що це дуже такий складний напрямок їхнього перебування. Дійсно півострів, дійсно зі складною географією та ландшафтом, там місцевість не дозволяє дуже легко і зручно облаштовувати нові позиції. А ті, які вони там облаштували на початку повномасштабного вторгнення всі вже нами розкриті і знищені", - зазначила вона. 

Гуменюк розповіла, що останнім часом окупанти на Кінбурнській косі стали більш активно застосовувати FPV-дрони.

"Ми відпрацьовуємо у відповідь одразу після кожного агресивного випаду з їхнього боку. Вони щодня обстрілюють акваторію Дніпровсько-Бузького лиману і це основний напрямок їхнього терору. Вони опікуються тим, щоб Миколаївщина не була залучена до навігаційного коридору", - зазначила речниця ОК "Південь". 

Нагадаємо, напередодні вдень та сьогодні після опівночі окупанти обстрілювали акваторію та м. Очаків Очаківської громади. Минулося без травмованих чи загиблих. Також 19 лютого ворожі сили відкривали вогонь по Куцурубській громаді.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у ніч з 19 на 20 лютого росіяни знову атакували Україну ударним дронами. Всього за ніч окупанти випустили 23 баражуючі боєприпаси, українські сили ППО впорались з усіма засобами повітряного нападу. У небі над Миколаївщиною був збутий одн "шахед". Окрім того, вночі агресор випустив також дві зенітні керовані ракети С-300/С-400 з Бєлгородської області та керовану авіаційну ракету Х-31 із ТОТ Запорізької області.

Головне