Кім Чен Ин заявив, що має законне право знищити Південну Корею

Кім Чен Ин заявив, що має законне право знищити Південну Корею

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що має "законне право" знищити Південну Корею. Наразі КНДР буде посилювати армію і готуватись до окупації сусідньої країни, якщо почнеться війна.

Про це повідомило видання Bloomberg з посиланням на заяву в центральному інформаційному агентстві КНДР KCNA.

Кім Чен Ин наразі відкидає концепцію мирного об’єднання через національну політику КНДР. Він переконаний, що "маріонетки" Сеула (Південна Корея) відкинули зусилля Пхеньяна (Північна Корея), які були спрямовані на співпрацю. Таким чином ці "маріонетки" хочуть поглинути свого сусіда, додав лідер КНДР.

Крім того, Кім Чен Ин назвав Південну Корею своїм "основним ворогом". У зв'язку з цим, за його словами, "її можна атакувати та знищити в будь-який час".

"Визначення південнокорейських маріонеток найшкідливішим і незмінним головним ворогом та рішення про окупацію їхньої території в разі надзвичайної ситуації як національної політики є розумним заходом для вічної безпеки нашої держави, миру та стабільності в майбутньому", - наголосив північнокорейський лідер.

Напередодні парламент КНДР скасував закони про економічну співпрацю з Південною Кореєю.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, росія розблокувала частину північнокорейських активів, заморожених за рішенням ООН в одному з російських банків. Це 9 млн із 30 млн доларів заморожених активів. Ці гроші КНДР використає для придбання сирої нафти. Москва, можливо, допомагає Пхеньяну обійти санкції в обмін на зброю.

Головне