Кім Чен Ин відвідав базу міжконтинентальних балістичних ракет

Кім Чен Ин відвідав базу міжконтинентальних балістичних ракет

Лідер КНДР Кім Чен Ин відвідав базу міжконтинентальних балістичних ракет, здатних нести ядерні боєголовки до материкової частини США. Про це повідомляє Bloomberg.

Під час інспекції він наказав військовим підтримувати постійну готовність до контрудару по "ворогах".

За даними видання, цей візит може бути спробою продемонструвати військову міць Північної Кореї напередодні президентських виборів у США, що відбудуться 5 листопада. Така поведінка є типовою для КНДР, яка часто проводить провокаційні випробування ракет та ядерної зброї під час важливих політичних подій у США.

Кім заявив, що ядерний потенціал США становить "постійно зростаючу загрозу" для його країни, що вимагає посилення стримувального потенціалу Пхеньяна для можливості завдання стратегічного удару у відповідь "за різних обставин".

Нагадаємо, в Україні 23 жовтня очікується мінлива хмарність без опадів, повідомляє Український гідрометцентр. Температура повітря вдень становитиме 11-16°, на півдні підвищиться до 14-19°. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, у окупованому Маріуполі випустили першу групу з 30 "блогерів", навчених поширювати російську пропаганду.

Головне