Кім Чен Ин пригрозив ядерною зброєю у разі вторгення в КНДР

Кім Чен Ин пригрозив ядерною зброєю у разі вторгення в КНДР

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що країна готова застосувати всі наявні засоби, включаючи ядерну зброю, у разі нападу на її суверенітет.

Про це повідомляє Reuters.

Кім Чен Ин різко розкритикував президента Південної Кореї Юн Сук Йоля, який під час військового заходу висловив загрози щодо ліквідації північнокорейського режиму. За словами Кім Чен Ина, південнокорейський лідер "хвалився військовими заходами на кордоні держави, що володіє ядерною зброєю".

"Якщо ворог, охоплений надзвичайною дурістю та безрозсудністю, спробує використати збройні сили, що посягають на суверенітет КНДР, КНДР без вагань застосує всі наступальні сили, включаючи ядерну зброю", – заявиви Кім Чен Ин під час візиту на тренувальну базу підрозділів спеціальних операцій армії КНДР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки зараз у росії ядерної зброї та чому шантаж нею вже не працює

Нагадаємо, у вівторок, 1 жовтня, Південна Корея відзначила щорічний день збройних сил військовим парадом з демонстрацією балістичної ракети, здатної нести масивну боєголовку. Над парадом також пролетів американський бомбардувальник. У своїй промові Юн застеріг Пхеньян від застосування ядерної зброї, заявивши, що це викличе "рішучу, приголомшливу відповідь з боку наших військових і американського альянсу".

"Того дня настане кінець північнокорейського режиму", – сказав Юн.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Північна Корея різко відреагувала на нещодавно анонсовану військову допомогу США Україні, назвавши її "помилкою" та "грою з вогнем" з ядерною державою. 

Головне