Кількість жертв росіян на Донеччині за добу зросла до чотирьох

Кількість жертв росіян на Донеччині за добу зросла до чотирьох

Кількість жертв ударів російських військ на Донеччині за добу, 22 липня, зросла до чотирьох загиблих та 11 поранених.

Про це повідомив начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram-каналі. Як зазначається, напередодні ввечері росіяни завдали ударів по Дружківській громаді.

Внаслідок атаки у Софіївці один загиблий і четверо поранених, у Дружківці троє поранених. Крім того, у Торецькому Шахівської громади одна людина загинула і одна поранена. Там також вигоріло поле ячменю.

На Донецькому напрямку одна людина загинула і одна поранена. Йдеться про місто Авдіївка.

У Курахівській громаді пошкоджено дві багатоповерхівки у Гірнику, п'ять приватних будинків у Курахівці й один у Гострому. Водночас було зафіксовано обстріли Красногорівки і Зоряного Мар'їнської громади.

На Горлівському напрямку, у Торецькій громаді, поранено одну людину і пошкоджено 20 будинків у Дружбі, пошкоджено також будинок у Нью-Йорку. У Костянтинівці поранена одна людина. У громаді пошкоджено два будинки в Марковому і один у Червоному. У Часовоярській громаді пошкоджено два приватні будинки, крамницю, багатоповерхівку і заклад культури.

При цьому на Лисичанському напрямку одна людина поранена і один будинок пошкоджено у Сіверську.

"Всього за добу росіяни вбили чотирьох жителів Донеччини, поранили ще 11", - резюмував Кириленко.

Водночас в Офісі генерального прокурора повідомили, що за процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1, 2 ст. 438 КК України).

"22 липня 2023 року російська окупаційна армія обстріляла, ймовірно, з артилерії та реактивних систем залпового вогню населені пункти на півночі області", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, оператор медіакомпанії Deutsche Welle Євген Шилко отримав поранення під час російського обстрілу касетними боєприпасами на Донеччині. 

Головне