Кількість загиблих внаслідок авіаударів по медустанові в Сумах зросла до дев'яти, - ОГП

Кількість загиблих внаслідок авіаударів по медустанові в Сумах зросла до дев'яти, - ОГП

Російські війська здійснили подвійний авіаудар по медичному закладу в Сумах, що призвело до численних жертв серед цивільного населення. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

Станом на 16:00 там повідомляють про дев'ять загиблих та 19 поранених.

Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що атака була здійснена за допомогою дронів "Шахед". Він висловив співчуття родинам загиблих та наголосив на жорстокості такого нападу на цивільний об'єкт.

Внаслідок першого удару було зруйновано перекриття кількох поверхів лікарні, що спричинило негайну евакуацію. Трагічно, що під час евакуації пацієнтів та персоналу ворог завдав повторного удару. Загалом з лікарні було евакуйовано 113 пацієнтів.

Президент Зеленський підкреслив необхідність міжнародної уваги до цієї події, зазначивши: "Усім у світі, хто говорить про цю війну, варто звертати увагу, куди б'є росія. Вони воюють з лікарнями, цивільними об'єктами, життями людей".

Рятувальна операція на місці трагедії триває. Українська влада докладає максимум зусиль для надання необхідної допомоги постраждалим та закликає міжнародну спільноту до рішучих дій у відповідь на такі воєнні злочини.

Як писали "Ми-Україна" раніше, активні дії Сил оборони України на Курщині призвели до зменшення кількості обстрілів Чернігівщини та Сумщини.

Головне