Кількість загиблих у США внаслідок урагану Гелен перевищила 200 людей

Кількість загиблих у США внаслідок урагану Гелен перевищила 200 людей

Кількість жертв урагану "Гелен" на південному сході США сягнула 215 осіб, перевершивши масштаби трагедії урагану "Катріна" 2005 року. Про це повідомило видання АР.

Найбільше постраждала Північна Кароліна, де через потужні повені загинула більш ніж половина всіх жертв стихії. 

Рятувальні операції в гірських районах штату стикаються зі значними труднощами. Зсуви ґрунту та розливи річок зруйнували дороги та ізолювали багато населених пунктів. Для доступу до постраждалих рятувальникам доводиться використовувати коней та човни. Кількість зниклих безвісти досі не встановлена - лише в окрузі Бунком повідомляється про понад 200 осіб.

Президент Джо Байден відвідав райони лиха у Флориді та Джорджії, де оголосив про виділення федеральної допомоги на ліквідацію наслідків стихії. Тим часом без електрики та зв'язку залишаються тисячі людей, багатьом терміново потрібні ліки та пальне для генераторів.

Пошуково-рятувальні роботи тривають уже тиждень, проте їх завершення ускладнюється новими викликами та важкодоступністю постраждалих територій.

Нагадаємо, у Сполучених Штатах Америки кількість жертв урагану "Гелен" зросла до 166, інформує CNN.

Як писали "Ми-Україна" раніше, південно-східні штати США накрив потужний ураган "Хелен", в результаті якого щонайменше 116 людей загинули.

 

Головне