Кількість загиблих на воді зросла на 20%, з них 60 дітей — ДСНС

Кількість загиблих на воді зросла на 20%, з них 60 дітей — ДСНС

В Україні з початку року зафіксовано 640 загиблих на воді, з них – 60 діти. Це на 20% більше, аніж торік. Про це повідомили у ДСНС.

"Ми фіксуємо збільшення кількості загиблих людей на воді. І, якщо порівняти з минулим роком, то вона реально більша на 20%. На цей день, з початку року, у нас зафіксовано 640 загиблих, з них – 60 дітей", – зазначив пресофіцер Державної служби з надзвичайних ситуаційОлександр Хорунжий.

Він закликав українців відмовитися від купання в підозрілих і незнайомих місцях, щоб уникнути небезпеки.

Нагадали, що відповідно до розпоряджень місцевих органів влади, зокрема обласних військових адміністрацій у Запорізькій, Миколаївській, Одеській, Херсонській областях у цьому році купальний сезон там не розпочинався.

Загалом по Україні 265 місць біля води обладнані та забезпечені відповідно до правил охорони життя людей на водних об’єктах. З них 211 — мають у володіннях пляжі.

Нагадаємо, Міністерство транспорту рф доручило своїм підконтрольним структурам забезпечити безплатний транспорт для депортації з території Донецької області 400 українських дітей і розвезти їх у 6 регіонів Росії, Крим та Севастополь.

Головне