Загальна кількість загиблих у Туреччині та Сирії зросла до 640 осіб 

Загальна кількість загиблих у Туреччині та Сирії зросла до 640 осіб 

Потужний землетрус силою 7,8 бала, який стався  рано-вранці 6 лютого на півдні Туреччини та півночі Сирії, забрав життя як мінімум 641 людини. Остаточна кількість загиблих у Туреччині та Сирії може виявитись набагато більшою, враховуючи масштаби руйнувань в обох країнах. 

Як пише The Guardian, під завалами будівель досі залишаються сотні людей. Триває масштабна пошуково-рятувальна операція. 

Агенція з управління стихійними лихами та надзвичайними ситуаціями Туреччина заявила про щонайменше 284 загиблих внаслідок землетрусу у семи провінціях країни. Ще понад 2320 людей отримали ушкодження різкого ступеня важкості. 

Сирійські державні медіа називають цифру у 237 загиблих. Йдеться про людей, життя яких забрав землетрус на контрольованих владою територіях. “Білі каски” говорять як мінімум 120 загиблих в районах, які перебувають під контролем повстанців. 

За попередніми даними, які озвучив віце-президент Фуат Откай, у турецьких провінціях Газіантеп та Кахраманмарас руйнувань зазнали близько 900 будівель. В місті Іскандероун обвалилася лікарня, але про постраждалих наразі не повідомляється.

На заваді рятувальним бригадам стали тисячі громадян Туреччини, які намагаються виїхати з постраждалих регіонів. Вони утворили на дорогах величезні затори. Турецькі збройні сили створили повітряний коридор, щоб пошуково-рятувальні групи могли дістатися зон, які постраждала від землетрусу.

"Ми мобілізували наші літаки для відправки медичних бригад, пошуково-рятувальних груп та їхніх транспортних засобів у зону землетрусу", — заявив турецький міністр оборони Хулусі Акар.

В місцевим мечетях влада організувала пункти прихистку та обігріву для місцевих. Сьогодні температура повітря в Туреччині коливається близько нуля градусів. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, раніше анонсованих кадрових змін в українській сфері оборони цього тижня не буде. Таким чином, Олексій Резніков поки що й надалі обійматиме посаду очільника Міністерства оборони України.

Головне