Кількість ворожих атак на фронті зросла до 66 , - Генштаб

Кількість ворожих атак на фронті зросла до 66 , - Генштаб

Армія рф не припиняє спроб просуватися в глибину території України. Кількість ворожих атак зросла до 66 з початку бойової доби 28 вересня. 

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

росіяни провели третину від усіх атак на території України на покровському напрямку. Окрім того, окупанти активно діють на Лиманському, Курахівському та Времівському напрямках.

На Покровському напрямку найбільша кількість боєзіткнень зафіксована на цей час. Так, з початку доби окупанти здійснили вже 24 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій в районах семи різних населених пунктів. Більше половини з усіх боєзіткнень відбулося біля Селідового і Миколаївки. Сили оборони, стримуючи ворожий натиск, вже загалом відбили 20 атак противника на напрямку. 

На Харківському напрямку окупанти штурмували позиції українських підрозділів в районі Тихого. Ситуація контрольована. Також ворог вдарив двома авіабомбами по Шипуватому Харківської області.

На Куп’янському напрямку ворог чотири рази атакував українські позиції. Захисники відбивали ворожі штурми неподалік Синьківки та Лозової. Біля Табаївки триває бій, ворог активно застосовує бомбардувальну авіацію, за сьогодні вже скинув 14 авіаційних бомб.

На Лиманському напрямку ворожі підрозділи атакували в районах Греківки, Невського, Макіївки, Тернів, Торського та Білогорівки. З початку доби українські воїни відбили вже вісім атак.

На Сіверському напрямку противник штурмові дії не проводив. Завдав авіаударів п’ятьма КАБами по Сіверську.

На Краматорському напрямку загарбники здійснили п’ять штурмових дій поблизу Калинівки, Часового Яру та Курдюмівки. 

На Торецькому напрямку українські захисники відбивають ворожі атаки в районах Торецька, Щербинівки та Неліпівки.

На Курахівському напрямку загарбники шість разів атакували українські підрозділи, намагаючись просунутися у районах Цукурине, Георгіївка та Катеринівка. 

На Времівському напрямку загарбники провели десять атак позицій українських військ поблизу Вугледара, Водяного та Катеринівки.

На Оріхівському напрямку ворог застосовує штурмову авіацію, бив по районах Кам’янського та Новоандріївки.

На Придніпровському напрямку ворог здійснив одну безуспішну спробу штурму позицій українських підрозділів. Завдав ударів керованими авіабомбами по Дутчанам, Гаврилівці та Саблуківці, некерованими авіаракетами обстріляв Львове.

Продовжують потерпати від російських авіаударів прикордонні райони Сумщини.

Як писав “Ми-Україна” раніше, внаслідок авіаудару російських військ по Слатиному на Харківщині загинули три людини, ще троє отримали поранення, зокрема одна жінка в тяжкому стані.

Головне