Верещук назвала кількість ВПО, які отримали безкоштовне житло в Україні

Верещук назвала кількість ВПО, які отримали безкоштовне житло в Україні

Понад 1 мільйон переселенців змогли знайти нове житло в рамках підтримуваного державою проєкту "Притулок". Люди, які втекли від війни, отримали його безкоштовно.

Про це повідомила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

"Завдяки "Прихистку" понад 1 мільйон внутрішніх переселенців знайшли безкоштовне тимчасове житло. Понад 800 тисяч власників житла – подали заяви на компенсацію комунальних послуг. Загалом за цією програмою на сьогодні профінансовано більше мільярда гривень", – сказала Віцепрем’єрка.

За її словами, програма добре спрацювала. Особливо в перші місяці війни, коли люди масово переміщалися із небезпечних регіонів.

Вона подякувала сотням тисяч українців, які відкрили свої домівки та прихистили співвітчизників. А також Українському Товариству Червоного Хреста – за фінансову підтримку урядової програми.

Нині в Україні - понад 5,3 млн внутрішніх переселенців. У травні 2022 року таких людей налічувалося 8 мільйонів.

https://weukraine.tv/remonty-ne-dopomozhut-yak-zhyvut-pereselentsi-u-staryh-gurtozhytkah/

Нагадаємо, з  внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з тимчасово окупованих територій або з територій, де йдуть бойові дії, більше не будуть стягувати борги за комунальні послуги. Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання.

“По-перше, комунальні тарифи. У нас діє мораторій щодо підвищення цін на газ, тепло і гарячу воду. Сьогодні Уряд приймає постанову про заборону стягнення комунальної заборгованості з внутрішньо переміщених осіб, які виїхали з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії”, – пояснив Шмигаль.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за добу українські захисники відбили 18 атак ворога.

Головне