Кількість страт окупантами українських військовополонених у 2024 році зросла, - генпрокурор

Кількість страт окупантами українських військовополонених у 2024 році зросла, - генпрокурор

Армія рф збільшила кількість страт українських військовополонених за останній рік. Ці злочини є непоодинокими інцидентами, а цілеспрямованою політикою рф.

Про це повідомив генеральний прокурор Андрій Костін.

“Ми можемо довести, що ці випадки не поодинокі інциденти, а організована та цілеспрямована політика. Наприклад, у нас є аудіозапис, на якому російський офіцер наказує своїм військам не брати полонених на полі бою, а вбивати українців”, - заявив Костін.

За його інформацією, більшість російських воєнних злочинців засуджено українськими судами заочно, але вирок суду має фундаментальне значення для процесу відновлення справедливості та зцілення постраждалих.

“Важливо притягнути до відповідальності натхненників цього вторгнення - президента, прем'єр-міністра, членів так званої «трійки» - і показати їм, що вони можуть понести відповідальність, незважаючи на прогалини в міжнародному праві”, - додав генпрокурор.

Як відомо, росія здійснила понад 140 тисяч воєнних злочинів. Основним завданням для правосуддя - відповідальність росії та її керівництва за злочин агресії.

Також у повідомленні наголосили, якщо російський диктатор Володимир Путін наважиться відвідати зустріч G20 у Бразилії – він має бути заарештований.

“Відмова виконати ордер на арешт посилює позиції росії. Всі наші надії тепер покладаються на незалежність бразильської судової системи”, - йдеться у повідомленні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, російські війська розстріляли 16 українських військовополонених на Покровському напрямку, розпочато розслідування за фактом чергового воєнного злочину армії рф.

Головне