Кількість постраждалих у Харкові зросла до 53 людей, — МВС

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 53 людей, — МВС

Масований ракетний обстріл Харкова російською федерацією, що стався у вівторок, 2 грудня, призвів до травм 53 осіб.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

У місті прогриміли щонайменше три вибухи. Фахівці, які прибули на місця влучань, виявили фрагменти російської ракети Іскандер-М. Також пошкоджені багатоквартирні житлові будинки, господарчі споруди, цивільна інфраструктура та автомобілі.

Державна служба з надзвичайних ситуацій повідомила про 53 постраждалих та одну загиблу особу. Серед поранених є шестеро дітей від шести до 13 років. Рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки ранкової ракетної атаки.

Узгоджено з іншими джерелами, 2 січня Харків був об'єктом масованого ракетного удару. Внаслідок обстрілів в обласному центрі спалахнули три пожежі, охопивши площу близько 50 кв. м. Горіли складське приміщення, кіоск, речі в підвалі одного з житлових будинків, легкові автомобілі та газ, що витікає із пошкодженої газової труби.

Загалом по Україні кількість постраждалих від масованої російської атаки збільшилась до 127. Загинули п'ять людей. Триває ліквідація пожеж за двома адресами у Подільському районі Києва. У Харкові тривають роботи з демонтажу аварійних конструкцій житлового будинку.

Нагадаємо, російські окупанти випустили під час сьогоднішньої ракетної атаки по Києву понад 60 ракет Х-101 та десяток "Кинджалів". 

Спочатку ворог запустив на столицю України приблизно півтора десятка баражуючих боєприпасів типу "Shahed". А слідом за ними понад півтора десятка стратегічних бомбардувальників Ту-95МС запустили групами та хвилями крилаті ракети Х-101/Х555Х-55. 

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Києві заживили всіх абонентів, знеструмлених унаслідок обстрілу.

Головне