Кількість поранених внаслідок авіаудару по Оріхову зросла

Кількість поранених внаслідок авіаудару по Оріхову зросла

Кількість поранених внаслідок авіаудару російських окупантів по місту Оріхів на Запоріжжі зросла до 13 осіб.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, 9 липня 2023 близько 13:20 військові рф під час авіаобстрілу міста Оріхів влучили в об'єкт цивільної інфраструктури. Внаслідок ворожої атаки загинули 4 особи, ще 13 отримали поранення. Дані про постраждалих уточнюються", – йдеться у дописі.

За процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Досудове розслідування здійснюють слідчі Управління СБУ в Запорізькій області.

Нагадаємо, російські військові вдарили керованою авіабомбою прифронтовий Оріхів, що у Запорізькій області. У той час там була видача гуманітарної допомоги у житловому кварталі.

Чотири людини загинули на місці: жінки 43, 45, 47 років та 47-річний чоловік. Також 11 осіб постраждали, їх госпіталізували з пораненнями різного ступеня тяжкості.

В Новоданилівці поранення отримав 65-річний чоловік – йому невідкладно надана медична допомога. Наразі зафіксовано руйнування 10 цивільних об’єктів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, колишній політв’язень Кремля, український режисер, а нині військовий Олег Сенцов 8 липня отримав контузію на фронті.  Сенцов записав відео, лежачи одразу після отримання контузії. Він розповів, що щойно закінчився бій за важливий для контрнаступу рубіж.

Головне