Кількість поранених внаслідок обстрілу Запоріжжя КАбами зросла до 10

Кількість поранених внаслідок обстрілу Запоріжжя КАбами зросла до 10

Обстріл Запоріжжя 19 жовтня призвів до поранення 10 містян, серед яких двоє малолітніх дітей. В цілому за добу ворог 247 разів бив по області, розповів очільник місцевої ОВА Іван Федоров. 

"10 людей отримали поранення внаслідок ворожої атаки по обласному центру. Це чоловіки 35, 37, 39, 55 і 70 років, жінки 60, 67 і 80 та діти 9 й 13 років", - вказано у повідомленні.

Упродовж вчорашнього дня росіяни гатили по Запоріжжю та області зі ствольної та реактивної артилерії, застосовували дрони та авіацію проти міст та сіл регіону.

Обстріли Запоріжжя та області 19 жовтня

  • Шість авіаударів було здійснено по Запоріжжю, Роботиному, Малій Токмачці та Левадному.
  • 142 атаки було проведено з використанням БпЛА модифікацій. Під удар потрапили Лобкове, Гуляйполе, Малинівка, Новоандріївка, Роботине, Мала Токмачка та Левадне.
  • Чотири рази окупанти використовували РСЗВ для ударів по Лобковому, Роботиному та Малій Токмачці.
  • Артилерійські обстріли, яких зафіксовано 95, охопили територію Лобкового, Гуляйполя, Новоандріївки, Роботиного, Малої Токмачки, Малинівки та Левадного.

За попередніми даними, пошкоджено кілька десятків житлових будинків та об'єктів інфраструктури. Місцева влада отримала 78 повідомлень про руйнування.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна і Німеччина підписали угоду щодо посилення ППО під час засідання міністрів оборони країн "Великої сімки" (G7).

Головне