Кількість біженців та ВПО, які сподіваються повернутися додому, зменшується

Кількість біженців та ВПО, які сподіваються повернутися додому, зменшується

В ООН заявляють, що більшість опитаних українських біженців і внутрішньо переміщених осіб (65% і 72% відповідно) все ще мають намір повернутися додому. Про це повідомляють в дослідженні Агентства ООН.

Їхня кількість все ж зменшується.

У січні-лютому провели опитування у якому взяло участь близько 9,9 тис. українських біженців, внутрішньо переміщених осіб і репатріантів у країні та за її межами.

Частка тих, хто тимчасово проживає за кордоном і планує повертатися в Україну, знизилася до 65% з 77%. Про це йдеться в опитуванні Управління Верховного комісара ООН з прав людини.

Менше року тому 15% ВПО повідомили про плани повернутися на постійне проживання додому в найближчі три місяці, то наразі таких лише 5%. Водночас кількість біженців, які не мають ні плану, ні надії повернутися, збільшилася за цей час майже вдвічі.

Нагадаємо, Україна демонструє чи не найкращі результати за всі роки боротьби з корупцією. Про це заявив керівник Антикорупційної ініціативи Європейського Союзу (EUACI) Аллан Паг Крістенсен, інформує "Інтерфакс-Україна".

Як писали "Ми-Україна" раніше, Словаччина продовжила термін дії тимчасового притулку для українців, які вимушені були переїхати в іншу країну череж російську агресі, інформує SME.

Відомо, що термін дії продовжили до 4 березня 2025 року. Це зроблено відповідно до аналогічного рішення Ради ЄС.

Головне