Кілька країн НАТО замовили 1000 ракет до Patriot: що відомо

Кілька країн НАТО замовили 1000 ракет до Patriot: що відомо

Агенція НАТО з підтримки і постачання уклало контракт на виготовлення тисячі ракет до Patriot у Європейському Союзі. Про це йдеться на офіційному сайті Агенції.

Відомо, що у Німеччині розширять виробничі потужності. Участь беруть Німеччина, Нідерланди, Румунія та Іспанія.

"Контракт передбачає закупівлю до 1000 ракет GEM-T (Guidance Enhanced Missiles) до ЗРК Patriot", - йдеться в повідомленні.

Варто зауважити, що виробництво доручили COMLOG, спільному підприємству американської  Raytheon та європейської MBDA, яке спеціалізується на обслуговуванні ракет до Patriot. 

"Нова виробнича лінія демонструє, що міжнародна співпраця у сфері оборонної промисловості забезпечує конкретні результати. У близькому майбутньому ми разом з європейськими партнерами та індустрією продовжимо думати, як нарощувати виробничі потужності. На тлі війни в Україні та зростаючих загроз у всьому світі це є нагальною потребою", - зазначила міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен. 

Нагадаємо, що влада Японії все ж зважилась на зміну правил експорту зброї та вирішила передати США ракети для комплексів MIM-104 Patriot.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ліквідація одразу трьох ворожих винищувачів-бомбардувальників Су-34 сталась не завдяки відпрацюванню по ним ЗРК MIM-104 Patriot.

 

Головне