Київський прокурор привласнив понад 4 млн грн, вилучених під час обшуку

Київський прокурор привласнив понад 4 млн грн, вилучених під час обшуку

Працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування стосовно прокурора однієї з районних окружних прокуратур Києва, який привласнив понад 4 мільйонів гривень, вилучених під час слідчих дій.

Про це повідомляє ДБР. 

У серпні 2023 року прокурор здійснював нагляд у кримінальному провадженні щодо приватного підприємства. Під час обшуку він вилучив 4 мільйона 242 тисячі гривень у різній валюті, але замість передачі грошей на належне збереження забрав їх собі. Після цього прокурор перестав з'являтися на роботу і не відповідав за адресою, вказаною як місце проживання.

Фігурант обвинувачується у зловживанні службовим становищем при заволодінні чужим майном в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Наразі він звільнений із органів прокуратури, а санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Процесуальне керівництво у справі здійснює Офіс Генерального прокурора.

Як писали “Ми-Україна” раніше, НАБУ та САП завершили розслідування щодо експосадовця “Укренерго” та його пособника, підозрюваних у закупівлі засобів індивідуального захисту під час війни з рф за цінами, вдвічі вищими за ринкові.

Головне