Київ відновлює косіння трави у зелених зонах після спекотного періоду

Київ відновлює косіння трави у зелених зонах після спекотного періоду

У столиці України поступово відновлюється звичний режим догляду за зеленими насадженнями. Комунальне об'єднання "Київзеленбуд" повідомило про відновлення робіт з косіння трави у парках, скверах та на бульварах міста.

Комунальники пояснили, що це рішення прийнято у зв'язку з поверненням до нормального літнього температурного режиму після періоду аномальної спеки.

Водночас міська влада залишає за собою право повернутися до обмежень щодо косіння у разі повторного підвищення температури.

"У разі, якщо аномальна спека повернеться до міста – тимчасове обмеження щодо заборони викосу різнотрав’я знову буде відновлено", - вказано у повідомленні.

Як відомо, в Києві вже визначено близько 40 ділянок, де косіння не проводиться з метою збереження біорізноманіття. Ці зони були обрані за пропозиціями самих киян. Більше того, мешканці міста мають можливість вплинути на розширення цього переліку через голосування в додатку "Київ Цифровий" до 2 серпня.

Нагадаємо, Україну в суботу та неділю - 27 та 28 липня - знову накриє спека. Найвищі температурні показники спостерігатимуться в південних областях. Відчутне зниження температури повітря, як обіцяють синоптики, українці побачать вже 29 числа.

Як писав "Ми-Україна" раніше, фахівці попереджають про погіршення якості повітря у Києві. До 28 липня вміст діоксиду азоту в повітрі буде критичного рівня.

Головне