Київ відбив сьому атаку дронів у вересні: ППО знищила всі цілі

Київ відбив сьому атаку дронів у вересні: ППО знищила всі цілі

Українська столиця вночі 12 вересня пережила вже сьому повітряну атаку з боку російської армії з початку місяця. Цього разу ворог запускав "шахеди" по Києву, розповів керівник Київської МВА Сергій Попко.

Протягом ночі в столиці тричі оголошувалась повітряна тривога, яка загалом тривала близько двох годин. Хоча були попередження про можливе застосування балістичних ракет, цього разу їх не було запущено в напрямку Києва.

"Перші групи дронів противник запустив ще до опівночі, але протягом ночі в повітряному просторі України постійно додавалися нові і нові БпЛА", - повідомив Попко.

Він додав, що атаки на Київ здійснювалися кількома хвилями з різних напрямків, переважно поодинокими дронами.

Завдяки ефективним діям сил протиповітряної оборони, жоден з ворожих безпілотників не досяг цілі в Києві.

"Жоден з московитських дронів Києва не дістався. Сили та засоби протиповітряної оборони все збили на підступах", - підкреслив Попко.

За попередніми даними, в Києві не зафіксовано постраждалих та руйнувань внаслідок атаки. Точну інформацію щодо типу та кількості збитого озброєння нададуть Повітряні Сили України у своїх звітах.

Як писав "Ми-Україна" раніше, цієї ночі окупанти вдарили по Конотопу на Сумщині, цілили по об'єктах енергетики та цивільної інфраструктури Конотопської громади. В результаті атаки 13 осіб постраждали, місто залишилось без світла.

Головне