Київ: ранковий ракетний удар залишив без світла 120 абонентів

Київ: ранковий ракетний удар залишив без світла 120 абонентів

Внаслідок ракетного удару по Києву, який ворог здійснив під ранок 11 грудня, сталось відключення електроенергії у 120 столичних споживачів. Відповідні дані навело Міненерго. 

"Триває огляд пошкоджених об’єктів", - додали у відомстві. 

В цілому в Україні без електропостачання станом на сьогоднішній ранок перебувають майже пів тисячі населених пунктів. Проблеми зі світлом нині є Дніпропетровській, Запорізькій, Донецькій, Кіровоградській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. Знеструмлення спричинені або бойовими діями, або певним технічними причинами або наслідками негоди. 

Так, наприклад, у Харківській області через останні ворожі обстріл відключення спостерігаються у 4-5 областях. На місцях працюють енергетики. Окрім того, російськими снарядами було ушкоджено підземний газогін, що привело до припинення подачі газу до домівок більш як 1000 абонентів. 

А от на Тернопільщині 16 населених пунктів залишилися без світла з технічних причин. За оцінкою Міненерго, це торкнулось 5700 споживачів. З цієї ж причини електропостання зараз відсутнє у 1900 абонентів на Одещині. 

Негода порушила подачу світла 3800 клієнтів на Дніпропетровщині, а також знеструмлення семи населених пунктів на Кіровоградщині. 

"Обмеження електропостачання не застосовується в жодній з областей. Запровадження графіків відключень побутових споживачів не передбачається", - наголошують у Міненерго.

Нагадаємо, очільник відомства Герман Галущенко днями заявив, що блекаути цієї зими можливі, однак наразі передумов для їхнього виникнення немає. Він додав, що якщо такі випадки і ставатимуть, то вони матимуть тимчасовий характер. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в Міненерго оголосили про наміри будувати нові енергоблоки на діючих АЕС.

Головне