Київ хоче модернізувати 220 вагонів метро і придбати 95 нових

Київ хоче модернізувати 220 вагонів метро і придбати 95 нових

Міська влада Києва планує провести переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на комплексну модернізацію і придбання нових сучасних вагонів метро. Про це повідомила пресслужба КМДА.

"Сьогодні переважну більшість інвентарного парку столичної підземки складають пасажирські вагони, побудовані Росією впродовж 1979-2013 років. Вони морально та фізично застаріли через тривалий строк експлуатації. Окрім того, містять обладнання і комплектуючі країни-агресора, тож придбання в неї запасних частин є неприпустимим", - йдеться в повідомленні. 

Варто зауважити, що міська влада має намір провести переговори з Європейським інвестиційним банком щодо коштів на комплексну модернізацію 220 вагонів і придбання ще 95 нових і сучасних. 

“На це Києву потрібно 450 млн євро. Якщо ЄІБ виділить гроші, Київський метрополітен зможе оновити 40% рухомого складу. Нові вагони будуть більш комфортними, екологічними та доступними людям з інвалідністю”, - зазначили у КМДА.

Нагадаємо, що до початку опалювального сезону в застосунок "Дія" додадуть інформацію про "пункти незламності".

Як повідомляли "Ми-Україна", у Києві станом на середу, 11 жовтня, комунальники вже підключили до тепла понад 60 будівель

Головне