Київ два дні поспіль б'є температурні рекорди

Київ два дні поспіль б'є температурні рекорди

У Києві фіксуються нові температурні рекорди. Про це повідомляє Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського.

Відомо, що впродовж 14 та 15 вересня у столиці було зафіксовано одразу три рекорди.

"Мінімальна температура повітря 14 вересня у столиці виявилась найвищою для цього дня, адже вона не опустилася нижче 17,1°С. Попереднє рекордне значення 2011 року перевищено на 0,6°С", - йдетьсяв повідомленні.

Крім того, мінімальна температура повітря 15 вересня у Києві також виявилась найвищою для цього дня і знизилась лише до 19,4°С. Попереднє рекордне значення 1909 року перевищене на 1,9°С.

Варто зауважити, що середньодобова температура повітря виявилась найвищою для цієї дати і склала 23,3°С, що перевищило попередній рекордний показник того ж 1909 року на 0,2°С, а кліматичну норму – на 7,7°С.

Нагадаємо, що руйнівна повінь у Нігерії призвела до масової втечі в'язнів з тюрми в Майдугурі, столиці штату Борно. За даними виправної служби країни, 281 в'язень опинився на волі після того, як стіни в'язниці не витримали натиску води. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, тайфун "Бебінка", який досяг Шанхаю вранці 16 вересня, став найпотужнішим у місті з 1949 року. Швидкість вітру сягала 42 метри на секунду.

Головне