Киянин під виглядом волонтера ошуках військових на понад 500 тис грн

Киянин під виглядом волонтера ошуках військових на понад 500 тис грн

Киянин під виглядом волонтера обманним шляхом заволодів майже 600 тисячами гривень, продаючи військовим неіснуюче спорядження. Поліція викрила шахрая та повідомила йому про підозру.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Поліцейські Дніпровського управління поліції спільно з працівниками управління карного розшуку та кримінального аналізу столичного главку, під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва, викрили 26-річного киянина у низці шахрайств. Військові, їхні дружини та волонтери робили в нього замовлення та проплату, однак товар так і не отримували. 

Зі слів начальниці слідчого відділення Дніпровського управління поліції Марина Нежур, зловмисник підшукував у соціальних мережах оголошення про намір придбати військове обладнання та спорядження та під виглядом волонтера пропонував свою допомогу у придбанні товару за вигідною ціною. 

“Після цього, мешканці з різних міст робили у нього замовлення та за його умовою робили повну або часткову проплату за “покупку”. Натомість отримували на пошті пусті посилки. Сам чоловік швидко міняв номер телефону та більше не виходив на зв'язок. Наразі ми встановили 19 потерпілих, серед яких волонтери, військові та їх жінки”, - сказала Нежур.

Слідчі повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Максимальне покарання передбачає позбавлення волі на строк до трьох років. Наразі поліція звернулася з клопотанням до суду про обрання фігуранту запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як писали “Ми-Україна” раніше, на Харківщині спостерігається інтенсифікація артилерійських атак з боку російських сил, особливо в околицях Вовчанська. Водночас ворог нарощує свою військову присутність у цьому секторі, стягуючи додаткові підрозділи та озброєння.

Головне