Кібероперація ГУР відключила від інтернету розробника ядерних боєприпасів у росії

Кібероперація ГУР відключила від інтернету розробника ядерних боєприпасів у росії

Кіберпідрозділ ГУР Міноборони України спільно з хакерами ВО Team здійснили успішну атаку на інфраструктуру провайдера "Вега" в Челябінській області рф. Про це повідомляє пресслужба ГУР.

Внаслідок операції було виведено з ладу понад 1000 комутаторів та 10 серверів, а дані на них знищено.

Атака залишила без інтернету та зв'язку кілька стратегічних об'єктів у місті Снєжинськ, включаючи санкційний Всеросійський науково-дослідний інститут технічної фізики - розробника ядерних озброєнь.

Українським фахівцям вдалося отримати конфіденційну інформацію, зокрема персональні дані співробітників та документи, що розкривають механізми обходу санкцій. Місцеві джерела повідомляють про можливі зриви державних замовлень через кібератаку.

Ця операція стала продовженням масштабної DDOS-атаки, проведеної ГУР 30 липня. Тоді було уражено критичну інфраструктуру рф, включаючи великі банки та державні установи. Раніше повідомлялося про блокування банківських карток користувачів російських банків внаслідок кібератак.

Нагадаємо, Україна зміцнила позиції в Курській області росії та розширила стабілізовану територію. Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський президенту.

Як писали "Ми-Україна" раніше, тактична група Головного управління розвідки Міноборони України "Реванш" на одному з напрямків штурмувала позиції та ліквідувала російських окупантів. Про це повідомили в ГУР.

Головне