Кіберфахівці ГУР атакували два російських банки, - ЗМІ

Кіберфахівці ГУР атакували два російських банки, - ЗМІ

Два російські банки - "Россільгоспбанк" і ПАТ "Московський кредитний банк" — стали цілями для кіберфахівців Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Про це РБК-Україна повідомили джерела в спецслужбах.

За інформацією джерел, у результаті атаки було порушено роботу вебсайтів цих банків - недоступні послуги інтернет-банкінгу і мобільні додатки. Наразі технічні фахівці банків не можуть точно спрогнозувати терміни відновлення роботи сервісів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР показали відео роботи медиків на полі бою

"Ці акції не мають визначеного терміну дії. Фінансова система РФ зазнаватиме ударів рівно до того часу, доки останній окупант не залишить територію України. Росіяни мають усвідомлювати, що кожна фінансова установа - законна ціль для наших Сил безпеки і оборони, адже всі вони беруть участь у фінансуванні окупаційної армії", - повідомляють джерела.

Нагадаємо, держслужбовцям, військовим та операторам критичної інфраструктури заборонили користуватись Telegram на службових пристроях. Причиною стало те, що месенджер використовується ворогом для кіберзлочинів, фішингу, визначення місця розташування та коригування ракетних ударів. Пізніше в ЦПД роз'яснили заборону на користування Telegram - це не стосується персональних смартфонів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, українські хакери, 16 вересня, зламали російський федеральний центр видачі цифрових підписів.

Головне