Кібератака ГУР залишила без звʼязку щонайменше 250 тисяч абонентів на окупованих землях

Кібератака ГУР залишила без звʼязку щонайменше 250 тисяч абонентів на окупованих землях

Наприкінці травня Головне управління розвідки Міністерства оборони України провело потужну кібероперацію. В результаті цих дій на тимчасово окупованих українських територіях, особливо в Криму, понад чверть мільйона користувачів втратили доступ до послуг зв'язку.

Представники російських провайдерів називають її "найпотужнішою DDos-атакою, з якою їм коли-небудь доводилося стикатися".

Наслідки кібероперації були відчутні на двох рівнях: вона вплинула як на індивідуальних користувачів, так і на телекомунікаційних операторів, чия інфраструктура зазнала ураження.

Абоненти компанії "Міранда-медіа", яка на окупованих територіях діє під назвою "Миртелеком", зіткнулися з повною відсутністю доступу до мережі. Це торкнулося користувачів у Криму, а також на тимчасово захоплених частинах Запорізької та Херсонської областей. Водночас, суттєвих пошкоджень зазнала інфраструктура російського інтернет-провайдера "Фарлайн", особливо на території Кримського півострова.

Нагадаємо, в Одесі 17-річна дівчина застрелила 23-річного військовослужбовця під час вечірки. Про це повідомила поліція Одеської області.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у водоймах тимчасово окупованого Маріуполя виявили холероподібний вібріон. У зоні ризику - річки Калміус і Кальчик. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

 

Головне