Хусити заявили про "ураження" американських та британських лінкорів у Червоному морі

Хусити заявили про

Генерал-майор Збройних сил Ємену Абдул-Салам Джахаф заявив, що хусити завдали ураження військовим кораблям США та Великої Британії в Червоному морі у відповідь на нічну атаку. Як пише Sky News, жодних доказів, які б це підтверджували, він не навів.

"На американське, британське та ізраїльське варварство було надана відповідь, і тепер у Червоному морі вибухнула велика битва", - сказав він. 

Високопоставлений член воєнізованого угруповання додав, що "безперечно, постраждали кілька американських та британських лінкорів".  

Ані офіційні представники США та Великої Британії, ані ЗМІ цей факт не підтвердили. Втім, американські чиновники у коментарях Sky News зазначили, що вони "не здивуються, побачивши якусь відповідь" з боку хуситів. 

Нагадаємо, США й Британія завдали кілька серій ударів з повітря та моря по більш як 60 об'єктах хуситів у Ємені. Масований удар став відповіддю на регулярні напади, які бойовики скоюють на цивільні судна в Червоному морі.  

Лідер хуситів Наср Алдін Амер заявив, що західні країни отримають відповідь за скоєну атаку. 

"Жорстока агресія проти нашої країни, за яку вони заплатять абсолютно і без вагань, і ми не відступимо від нашої позиції підтримки палестинського народу, якою б не була ціна", -заявив він. 

Також хусити заявили, що масованому американо-британському удару по Ємену немає виправдання. Офіційний представник угруповання наголосив на тому, що рух продовжить атакувати кораблі, які курсують в сторону Ізраїлю. 
 
Як писав "Ми-Україна" раніше, хусити стали тероризувати судна в Червоному морі з того часу, як бойовики ХАМАС скоїли напад на Ізраїль 7 жовтня. Від 19 листопада хусити вчинили більш як два десятки нападів на кораблі, у тому числі комерційні. Ракетний обстріл суден 9 січня став вже 26-м з середини листопада.  

Головне