Хусити за менш ніж тиждень збили два американські MQ-9 Reaper

Хусити за менш ніж тиждень збили два американські MQ-9 Reaper

Пентагон підтвердив факт збиття єменськими хуситами двох американських безпілотників MQ-9 Reaper в регіоні Червоного моря за менш ніж сім днів. Як пише Reuters, перший дрон був збитий 10 вересня, а другий - 16 числа.

Речник американського Міноборони генерал-майор ВПС США Пет Райдер розповів, що нині триває розслідування обох інцидентів. Він також спростував заяву хуситів про те, що вони збили 10 MQ-9 Reaper з початку своєї кампанії в листопаді.

Як відомо, безпілотники MQ-9 Reaper, вартістю близько 30 мільйонів доларів кожен, здатні літати на висоті до 15 000 метрів та мають тривалість польоту до 24 годин. Вони використовувались як американськими військовими, так і ЦРУ над Єменом протягом багатьох років.

Нагадаємо, від початку війни в Секторі Гази в жовтні хусити атакували вже понад 80 торгових суден ракетами та безпілотниками. Вони захопили одне судно і потопили два, що призвело до загибелі чотирьох моряків. Повстанці стверджують, що їхні атаки спрямовані на кораблі, пов'язані з Ізраїлем, США чи Великою Британією, з метою змусити Ізраїль припинити кампанію проти ХАМАС у Газі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові кораблі ЄС роблять нову спробу врятувати танкер, що горить у Червоному морі з серпня

Як писав "Ми-Україна" раніше, 14 березня 2023 року російський Су-27 зіткнувся з американським безпілотником MQ-9 Reaper. Зіткнення сталося за 120 км від Криму. У США наголосили, що кілька разів перед зіткненням Су-27 скидали пальне та летіли перед дроном у небезпечній манері. 

Головне