Хусити вперше атакували фрегат військової місії ЄС в Червоному морі: подробиці

Хусити вперше атакували фрегат військової місії ЄС в Червоному морі: подробиці

Німецький фрегат F-124 Gessen, який дислокується у Червоному морі в межах місії ЄС із захисту цивільного судноплавства, 27 лютого вперше відбив ракетну атаку з боку єменських хуситів. Як пише Der Standart, корабель знищив дві ворожі засоби повітряного нападу.

"Це було перше використання ВМС Німеччини бойової зброї в тому, що вважається найнебезпечнішою морською місією в історії Бундесверу", - наголошує видання. 

Рішення про розгортання військово-морської місії ЄС в акваторії Червоного моря глави МЗС країн-членів блоку схвалили 19 лютого. Ще до цього ФРН відправила туди свій фрегат "Гессен", щоб той одразу міг приступити до виконання бойової задачі після голосування Бундестагу. Німецький законодавчий орган сказав своє "так" 23 лютого.

ЗМІ раніше повідомляли, що на борту фрегата буде понад 200 військовослужбовців ЗС ФРН. Корабель, завдовжки у 143 метри, оснащений високоточним озброєнням, зокрема зенітними ракетами з дальністю понад 160 км, та призначений для супроводу та морського спостереження. Окрім екіпажу на його борту також є два вертольоти, лікарі та священник.

Нагадаємо, минулого тижня хусити заявили, що збираються посилити атаки на торговельні кораблі в Червоному морі. Станом на зараз бойовики воєнізованого угруповання атакували загалом вже 48 суден.

Як писав "Ми-Україна" раніше, в американському Міноборони заявили, що Сполучені Штати уразили 230 цілей у Ємені протягом останніх кількох тижнів після нападів хуситів у Червоному морі.
 

Головне