Хусити поновили атаки на танкери в Червоному морі попри удари Ізраїлю

Хусити поновили атаки на танкери в Червоному морі попри удари Ізраїлю

Хусити поновили атаки на комерційні судна в акваторії Червоного моря, попри попередні ізраїльські авіаудари.1 жовтня бойовики уразили нафтовий танкер безпілотним катером, начиненим вибухівкою, пише Bloomberg.

Інцидент відбувся біля узбережжя Ємену. 900-футове судно було атаковане безпілотним надводним апаратом на відстані 64 морських миль на північний захід від портового міста Ходейда, яке контролюють повстанці. 

Хоча британська влада не назвала ім'я корабля, експерт з безпеки ідентифікував його як нафтовий танкер Cordelia Moon, який нещодавно доставив російську нафту до Індії і повертався до Середземного моря.

Капітан повідомив, що екіпаж у безпеці, і судно прямує до наступного порту призначення.

Цього ж дня стало відомо про другий напад на інше судно в Червоному морі, що знаходилося в 97 морських милях на північний захід від Ходейди. Деталі цього нападу ще розслідуються.

Видання зауважує, що ці дві атаки стали першими за кілька тижнів з боку ємейських повстанців-хуситів. Вони відбулися попри нещодавні ізраїльські бомбардування морського порту та кількох електростанцій в Ємені.

Нагадаємо, хусити, яких підтримує Іраном, розпочали атаки на судноплавство в Червоному морі наприкінці 2023 року у відповідь на війну Ізраїлю проти ХАМАС у Секторі Гази.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці Армії оборони Ізраїлю 1 жовтня здійснили серію ударів по системах ППО Сирії, розташованих на півдні країни. 

Головне

Україна уважно та з тривогою стежить за ситуацією у Лівані після рішення Ізраїля розпочати наземну військову операцію на півдні країни, заявили у Міністерстві закордонних справ України.