Хусити атакували нафтовий танкер, який прямував з рф в Індію

Хусити атакували нафтовий танкер, який прямував з рф в Індію

Воєнізоване угруповання хуситів здійснили ракетний удар по нафтовому танкеру Pollux у Червоному морі.  Судно 24 січня вийшло з російського порту Новоросійськ та мало дійти до індійського Парадіпі 28 лютого, пише Reuters. 

За даними американського Держдепу, ракета поцілила у лівий борт корабля. Атака сталась за 133 км на північний захід від єменського порту Моха в Червоному морі.   

У відомстві розповіли, що танкер зазнав "незначних пошкоджень", екіпаж не постраждав.

"Це ще один приклад незаконних нападів на міжнародне судноплавство, які тривають після численних спільних і міжнародних заяв, які закликають хуситів припинити", - вказано у заяві представника Держдепу.

Pollux, як свідчать офіційні дані, є власністю компанії Oceanfront Maritime Co і управляється Sea Trade Marine SA. На цю годину жодні  компаній інцидент не прокоментувала.

Єменську хусити, підтримувані іранським режимом, неодноразово заявляли, що не припинять атакувати судноплавство в Червоному морі до тих пір, поки Ізраїль не припинить бойові дії в Секторі Гази. 

Нагадаємо, днями стало відомо, що Індія відновила імпорт російської нафти "Сокол" після двомісячної перерви. Як мінімум два нафтопереробні заводи відновили постачання легкої малосірчистої нафти. Вантажі на трьох танкерах мали прибути в індійські порти Парадіп та Вішакхапатнам наприкінці лютого. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні хусити атакували нафтовий танкер Marlin Luanda, на борту якого був ресурс російського походження.
 
 

 
 
 

Головне