Хто першим застосує ядерну зброю, той проклятий, - Дуда

Хто першим застосує ядерну зброю, той проклятий, - Дуда

Президент Польщі Анджей Дуда підкреслив, що Володимир Путін і його генерали усвідомлюють наслідки першого застосування ядерної зброї, коментуючи останні погрози російського диктатора.

Про це він сказав в інтерв’ю TVN.

У своєму інтерв'ю Дуда зазначив, що не бачить нічого нового в заявах Путіна, який знову пригрозив використанням ядерної зброї. Президент Польщі вважає, що такі погрози є відображенням російської військової доктрини, яка вказує на право росії використовувати будь-які засоби для захисту своєї території.

“Якщо дивитися на це холодно і без паніки, то треба чітко сказати: це повторює те, що роками було написано в російській військовій доктрині, що росія залишає за собою право використовувати всі наявні в її розпорядженні засоби, включно з ядерними, звичайно, у разі загрози для росії”, - зазначив він.

Дуда також акцентував, що Путін усвідомлює ризики, пов'язані з ядерним ударом.

“Однак Володимир Путін теж добре розуміє, як і його генерали, що той, хто першим застосує ядерну зброю, той проклятий… Вони ніколи не уникнуть цієї відповідальності, якщо використають ядерну зброю. Навіть у найменшій мірі. Ніколи. Світ ніколи їм не пробачить”, - підсумував польський президент.

Нагадаємо, речник ЄС Петер Стано заявив, що нові погрози російського диктатора Володимира Путіна щодо можливого застосування ядерної зброї проти неядерних країн не змінять позицію Європейського Союзу щодо підтримки України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, противник вночі атакував з артилерії місто Торецьк Донецької області, в результаті загинули двоє мирних жителів, у будинок яких влучив ворожий снаряд.

Головне