Хотів знеструмити пʼять областей України: російський агент отримав 15 років в'язниці

Хотів знеструмити пʼять областей України: російський агент отримав 15 років в'язниці

Харків’янин, який хотів знеструмити електропідстанції Харківської, Сумської, Полтавської, Донецької та Луганської областей отримав 15 років в'язниці. Про це повідомив речник СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Відомо, що зрадником виявився посадовець місцевого підрозділу компанії "Укренерго", який очолював групу з оптимізації та розрахунку втрат електроенергії.

"Російська спецслужба завербувала його ще до початку повномасштабного вторгнення російської федерації, а наприкінці лютого 2022 року - визначила йому розвідзавдання", - йдеться в повідомленні.

Чоловік збирав відомості про наслідки ворожих ударів по енергетичній інфраструктурі нашої держави. Він намагався дізнатися інформацію про рівень ушкоджень і технологічні спроможності цих об’єктів.

Зловмисник дистанційно передавав інформацію ворогу через "зв’язкового", який перебував у тимчасово окупованому місті Щастя на Луганщині. 

У червні 2023 року співробітники СБУ затримали російського агента під час виконання ним ворожого завдання.

Зазначається, що суд визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 111 ККУ (державна зрада) і призначив йому 15 років тюрми.

Нагадаємо, що Служба безпеки України затримала російського шпигуна, який встановив веб-камери поблизу Миколаївського морпорту та відстежував дії українських військових кораблів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України нейтралізувала агентурну мережу ворожої ФСБ, затримано п'ятьох агентів, які діяли в Одеській, Запорізькій і Донецькій областях. 

 

 

 

Головне