Хотів влаштуватись до поліції: СБУ затримала "крота" фсб рф

Хотів влаштуватись до поліції: СБУ затримала

Кіберфахівці Служби безпеки України перешкодили спробі ФСБ впровадити свого агента до складу ЗСУ. На Київщині був затриманий зрадник, який за вказівкою окупантів намагався потрапити до Національної поліції. За цим фактом йому загрожує довічне ув'язнення.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

СБУ затримала "крота" ФСБ, який намагався проникнути до поліції, щоб здійснювати шпигунську діяльність щодо ЗСУ. В разі успішного прийняття на службу, йому доручили збирати інформацію про підрозділи правоохоронного органу та військові об'єкти. Цю інформацію російські спецслужби планували використати для підготовки атак та бойових операцій. Щоб перевірити його здібності, ФСБ дала йому тестове завдання.

Агенту доручили розвідати місця розташування військових аеродромів, шпиталів та оборонних заводів на Київщині. Він також повинен був зібрати максимально можливу інформацію про одну з механізованих бригад ЗСУ.

Для цього зрадник використовував місцеву жительку, у якої орендував квартиру. Її син був військовослужбовцем у цій бригаді та загинув на передовій. Російського агента затримали на фінальному етапі спецоперації. Він уже подав документи як кандидат на вступ до лав Національної поліції. 

Наразі йому повідомлено про підозру за однією зі статей ККУ. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, у результаті ракетної атаки по Києву 25 березня уламки впали в п'яти районах міста, зокрема і у Дарницькому. 

Головне