Хорватія передасть по 30 танків та БМП Україні

Хорватія передасть по 30 танків та БМП Україні

Хорватія закупить у Німеччини до 50 сучасних танків Leopard 2A8, що дозволить їй передати Україні 30 радянських танків та 30 БМП вже до кінця цього року.

Як пише Reuters, міністр оборони Хорватії Іван Анушич підтвердив плани щодо передачі значної кількості військової техніки радянського виробництва Україні після підписання угоди з ФРН.

Документ, підписаний двома міністрами - Анушичем та його німецьким колегою Борисом Пісторіусом - передбачає не лише постачання танків, але й додаткову підтримку України. За фінансового сприяння ФРН, Хорватія надасть запасні частини та боєприпаси зі своїх запасів для танків Leopard, що вже використовуються Силами оборони України. 

"Співпраця з Хорватією у спільній закупівлі основних бойових танків Leopard 2A8 зміцнює позиції Німеччини як промислового центру та забезпечує спільні стандарти в межах НАТО", - наголосив німецький міністр оборони.

Угода між ФРН та Хорватією є частиною ширшої стратегії НАТО щодо стандартизації військового обладнання серед країн-членів альянсу та одночасного посилення обороноздатності України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський у Хорватії відвідав дітей українських військових, які перебувають на відпочинку (відео)

Як писав "Ми-Україна", раніше цього місяця президент Володимир Зеленський у ході візиту до Хорватії підписав двосторонню угоду про довгострокове співробітництво та підтримку між двома країнами. З хорватської сторони підпис під документом поставив очільник уряду країни Андрей Пленкович.

Головне