Хорватія передала Україні роботизовану систему розмінування

Хорватія передала Україні роботизовану систему розмінування

Хорватія повідомила про передачу Україні роботизованої системи для розмінування DOK-ING MV-4.

Про це повідомляє "Укрінформ".

Сертифікат на передачу системи українській стороні вручили міністр оборони Хорватії Іван Анушич та керівники компанії-виробника під час міжнародної конференції Globsec, яка відбулася в Празі.

Анушич підкреслив, що розмінування в Україні займе багато часу та вимагатиме значних фінансових ресурсів.

"Розмінування – величезне завдання, і міжнародна підтримка тут дуже потрібна. Україна не одна, ми будемо працювати разом стільки, скільки треба", — заявив хорватський міністр.

Також Анушич озвучив результати донорської конференції, яка відбулася у 2023 році в Загребі. За його словами, тоді вдалося зібрати майже пів мільярда доларів.

Ці кошти стануть важливим внеском у процес відновлення, оскільки гуманітарне розмінування є ключовим етапом для відбудови, економічного розвитку та повернення людей до їхніх домівок, додав представник хорватського уряду.

Нагадаємо, Міністерство оборони дозволило використовувати новий вітчизняний безпілотний багатоцільовий транспортер

Багатофункціональна платформа, оснащена спеціальними кріпленнями, здатна евакуювати поранених. Завдяки додатковому обладнанню, комплекс може виконувати розмінування або встановлювати мінні загородження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військові Збройних сил США та Іраку провели спільну операцію проти "Ісламської держави" в пустелі Анбар, що на заході іракської території.  

Головне