Ходжес: росія не досягла переваги у повітрі і збиття двох літаків тому підтвердження

Ходжес: росія не досягла переваги у повітрі і збиття двох літаків тому підтвердження

Колишній командувач Сухопутних сил США в Європі, генерал у відставці Бен Ходжес розповів, що російським військам не вдалося досягти переваги у повітрі і збиття двох літаків - А-50 та Іл-22м - напередодні тому підтвердження.

Про це він зазначив в інтерв'ю "Голосу Америки". Ходжес високо оцінив талант Повітряних сил ЗС України, які змогли збити одразу два російські літаки. За його словами, наслідком цього стали одразу три фактори.

"По-перше, це нагадування, що росії досі не вдалося досягти переваги в повітрі. Навіть за 10 років війни з величезними перевагами вони не змогли отримати перевагу в повітрі ні над Україною, ні над будь-якою з окупованих територій. Це неймовірний провал російських ВПС", - пояснив екскомандувач.

По-друге, збиття літаків відобразило якість та можливості Повітряних сил ЗСУ. Таким чином вони отримали обладнання, "їм вдається робити більше з того, що вони отримують, ніж будь-хто коли-небудь вважав можливим". Ходжес наголосив, що це дивовижний талант українських збройних сил.

Він зазначив, що втрата російськими силами цих двох літаків це суттєві збитки та ускладнення координації дій російських ВПС щодо виявлення ППО України

Крім того, знищення літаків рф показує, що важливим є пункт контролю та управління винищувачами. Коли Україні передадуть обіцяні винищувачі F-16, то українцям необхідно буде забезпечити управління ними під час виконання операцій.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, після гучних невдач, серед як збиття Збройними силами України літака А-50, росіяни активно заповнюють свій інформаційний простір вигаданими перемогами

Головне