Хочуть зірвати допомогу США: росія розгорнула широку мережу "тролів"

Хочуть зірвати допомогу США: росія розгорнула широку мережу

За допомогою своїх політтехнологів та "фабрик тролів", росія намагається підірвати громадську підтримку законопроєкту про допомогу Києву в США та поширити антиукраїнські настрої.

Про це повідомляє Washington Post.

За внутрішніми документами кремля, якими поділилася європейська розвідувальна служба, росія має намір вплинути на Конгрес та інші політичні дебати з метою розпалення антиукраїнських настроїв у США.

Це робиться за допомогою сфабрикованих новинних статей, публікацій у соціальних мережах і коментарів, які пропагують американський ізоляціонізм. Російські боти поширюють страх щодо безпеки кордонів США і намагаються збільшити економічну та расову напруженість у країні.

Наприклад, одна з "фабрик тролів" поширювала коментарі від імені американських мешканців, які виступають проти допомоги Україні та критикують політику Байдена. Ця кампанія стала частиною стратегії, спрямованої на підняття голосів популістських політиків проти глобальної ролі США.

Враховуючи блокування подальшої допомоги Україні ультраправим крилом Республіканської партії, зусилля кремля підірвати підтримку Києва можуть мати більшу популярність в США, ніж де-небудь інде.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець висловив критику щодо позиції міжнародних організацій у відношенні фіксації та розслідування воєнних злочинів, скоєних російськими військами в Україні.

Головне